ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΣΤΑ ΒΟΥΡΛΑ

ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΣΤΑ ΒΟΥΡΛΑ

Η Σμύρνη και τα Βουρλά τίμησαν τον νεομάρτυρα Άγιο Νεκτάριο τον εκ Βρυούλων. Ιδιαίτερο γεγονός αποτέλεσε για την Ορθόδοξη Κοινότητα Σμύρνης.

Ο φετινός εορτασμός της μνήμης του Αγίου Ενδόξου Νέου Οσιομάρτυρος Νεκταρίου εκ Βρυούλων .
Την Κυριακή το πρωί μετά την θεία λειτουργία έγινε ειδική ομιλία για τον Άγιο η οποία μεταφράστηκε και στην Τουρκική από την γραμματέα της κοινότητας.

Στο τέλος οι πιστοί ασπάστηκαν την Αγία εικόνα του Οσιομάρτυρος .
Το απόγευμα τελέστηκε η ακολουθία του Εσπερινού στον Ιερό Ναό της Αγίας Φωτεινής και την Δευτέρα το πρωί η Θεία Λειτουργία.

Μετά την θεία λειτουργία, ομάδα πιστών από όλες τις εθνικότητες της κοινότητος μας Ρωμιοί, Γεωργιανοί , Ρώσοι και Τούρκοι επισκέφτηκαν την γενέτειρα και τον τόπο μαρτυρίου τα Βουρλά .
Πρώτος σταθμός το Δημαρχείο των Βουρλών, όπου έγινε συνάντηση με την Δήμαρχο σε πολύ φιλικό κλίμα και ενημέρωσε τον προϊστάμενο της Ορθόδοξης Κοινότητος Πάτερ Κύριλλο για την πορεία και τις εξελίξεις σχετικά με την υπόθεση της ανακαίνισης του παλαιού Ναΐδριου του Αγίου Νεκταρίου στην σκάλα των Βουρλών ,η οποίες προχωρούν πολύ θετικά. Τέλος βγήκαν αναμνηστικές φωτογραφίες όπου η Δήμαρχος κυρία Sibel Uçar κρατάει την εικόνα του Αγίου.

Ο ΝΑΟΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΣΤΑ ΒΟΥΡΛΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΕΡΕΙΠΩΜΕΝΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

Δεύτερος σταθμός του προσκυνήματος ο γεροπλάτανος και η μεγάλη βρύση στο κέντρο της παλιάς αγοράς οπου μαρτύρησε ο Άγιος .

 

Εκεί με την παρουσία της ιδιαιτέρας γραμματέας της Δημάρχου και την παρουσία αρκετών εντόπιων έγινε μικρή Δέηση και κατατέθηκαν λίγα λουλούδια στον τόπο του μαρτυρίου μαζί με αναμμένα κεριά . Στην συνέχεια οι πιστοί κατέβηκαν στην σκάλα, στον χώρο του δημοτικού σχολείου όπου βρίσκεται το παλαιό και ερειπωμένο Ναΐδριο του Αγίου Νεκταρίου.
Με την παρουσία του διευθυντή και του υποδιευθυντή ,έγινε και εκεί μια μικρή δέηση και μνημονεύτηκαν οι πρόγονοι και οι απανταχού Βουρλιώτες.

ΣΤΟΝ ΠΛΑΤΑΝΟ ΠΟΥ ΜΑΡΤΥΡΗΣΕ ΑΓΙΟΣ

Όλοι εξέφρασαν την ευχή όπως εκπληρώθει η επιθυμία της Δημάρχου η οποία υπογράμμισε ότι θέλει του χρόνου να γιορτάσουμε τον Άγιο κανονικά στον Ναό του .

 

Δημαρχείο των Βουρλών, όπου έγινε συνάντηση με την Δήμαρχο σε πολύ φιλικό κλίμα και ενημέρωσε τον προϊστάμενο
της Ορθόδοξης Κοινότητος Πάτερ Κύριλλο για την πορεία και τις εξελίξεις σχετικά με την υπόθεση της ανακαίνισης
του παλαιού Ναΐδριου του Αγίου Νεκταρίου στην σκάλα των Βουρλών ,η οποίες προχωρούν πολύ θετικά
Ο ΝΑΟΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΣΤΑ ΒΟΥΡΛΑ